Herbronnen: Wat betekenen wij?

 • share

  • Waarom doen we wat we doen? Wat voor waarde hebben wij eigenlijk? Voor wie? Doen we er nog echt toe? Hele valide vragen die elke organisatie zich met enige regelmaat zou moeten stellen. Tegenwoordig noemen we zo'n bezinningsproces ook wel 'herbronnen'.

   "We zijn het contact met de leden kwijt." "Ons personeel mist bezieling." "We kunnen niet meer uitleggen waar het nou werkelijk om gaat." "Alles voelt zo voorspelbaar." "We zijn sleets geworden." "De fut is eruit..."
   Er zijn een hoop manieren waarop mensen aangeven dat het anders moet. Dat het roer om moet. Maar hoe dan? En bovenal: waarheen? Veel organisaties gaan vervolgens te rade bij hun klanten, leden of donateurs. Het ene onderzoek volgt op het andere. Maar in veel gevallen leveren die onderzoeken helemaal niet de duidelijkheid op waaraan zo'n behoefte is.

   Binnenskamers

   Wij geloven dat het vinden van een nieuwe koers dan ook niet begint met een gang naar de klant. Het begint met je terugtrekken in de binnenkamer. Herbezinnen op de werkelijk fundamentele vragen. Wie zijn we? Waarom bestaan we? Voor wie willen we iets betekenen? 

   Wij gunnen het organisaties om dat zicht op zichzelf weer te hervinden. We genieten er enorm van als de bezieling weer terugkomt. Daar willen wij ons maximaal voor inzetten. Dus als je daar aan toe bent en het gevoel hebt wat hulp te kunnen gebruiken, neem dan gerust contact op.